Yhtenä arkipäivänä unohduimme moneksi tunniksi keskelle Helsingin iltapäiväruuhkaa miettimään sitä, että eihän tässä ole mitään järkeä jos ei kokeilla.

Vuonna 2016 olimme molemmat samassa elämäntilanteessa, opinnot olivat vielä kesken ja tulevaisuuden työkuviot mietityttivät. Mielessä oli ajatus jonkin uuden – oman jutun aloittamisesta, joka tuntuisi tarpeeksi tärkeältä.

Elämäntapamuutoksen myötä vegetuotteet tulivat tutuksi ja kiinnostuimme etenkin kotimaisesta kaurasta ja sen monipuolisista ominaisuuksista. Maitotilalla kasvaneina ihmettelimme kuitenkin sitä, miksi maitohyllyllä ei ollut sen enempää kotimaisia kasvimaitotuotteita. Kaikki hyvä tuntui tulevan muualta ja omat lempi arkituotteetkin olivat ulkomaalaisia. Mielessä kutkutti ajatus siitä, että jos emme saa kaupasta sopivia tuotteita, voisimme yrittää tehdä niitä itse. Yhtenä arkipäivänä unohduimme moneksi tunniksi keskelle Helsingin iltapäiväruuhkaa miettimään sitä, että eihän tässä ole mitään järkeä jos ei kokeilla.

Idea oman "kaurajogurtin" valmistuksesta eteni nopeasti ja innostuksemme kasvoi sitä mukaa kun yksikin testierä onnistui omassa kotikeittiössä. Projektille keksittiin lennosta työnimi ”MÖ”, joka tuntui tarpeeksi jännältä vielä vuotta myöhemminkin.  

Perustimme yrityksen keväällä 2017, jolloin keräsimme sopivan joukon ystäviä ja sukulaisia tueksemme. Oli selvää, että tuotantotilamme tulisivat yhteisiin tiloihin suvun hallussa olevan meijerin kanssa. Tuntui oikealta aloittaa tällainen projekti omissa kotimaisemissa Lohtajalla, Keski-Pohjanmaalla.

 Seuraavan vuoden alussa MÖ Kaurajogut® päätyivät testikattiloista tuotantoon ja

kauppojen hyllyille.

Marjaana & Annamari Jukkola

 © MÖ Foods Oy 2019

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle